Sos koperkowy

Sos koperkowy jest świetnym dodatkiem do ryb i mięs. Można go również podać do przysmaków z grilla. Przygotowanie jest szybkie i nie wymaga wielu składników.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:

3 łyżki naturalnego jogurtu greckiego (gęstego)
2 płaskie łyżki majonezu
ok. pół szklanki posiekanego koperku
sół, pieprz kolorowy


Przygotowanie (10 min):

Koperek siekamy drobno, wrzucamy do miski. Dodajemy jogurt grecki oraz majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym).

Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwile w chłodne miejsce aby smaki się połączyły.

Smacznego! 🙂

Reklamy

2 thoughts on “Sos koperkowy

  1. Pingback: Grillowana cukinia w marynacie | Food, recipies, inspirations!

  2. Pingback: Pieczony łosoś z batatami i sosem koperkowym | Food, recipies, inspirations!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s