Pasta z tuńczyka

Przygotowanie pasty z tuńczyka z poniższego przepisu jest bardzo proste i szybkie. Nie zajmie Wam to dłużej niż 5 minut. Pasta jest super dodatkiem do pieczywa, zarówno na śniadanie jak i kolację.Obrazek

Składniki (na 3-4 bułki):

Tuńczyk w puszce w zalewie z wody
Puszka kukurydzy konserwowej
2,5 łyżki majonezu
sól, pieprz

Przygotowanie (5 min):

Tuńczyka z puszki odciskamy dobrze  z wody, tak, aby pasta miała jak najbardziej zwartą konsystencję. Dodajemy do miski razem z kukurydzą (również odsączoną z soku znajdującego się w puszce). Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Voila! Pasta gotowa.
Teraz należy tylko wybrać ulubione pieczywo i nałożyć na nie pastę.

Smacznego! 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s